Dodatno zdravstveno osiguranje - preuzimanje kontrole nad korištenjem zdravstvenih usluga

Pokriće usluga u vrijeme kada vam je ona potrebna je upravo najvažniji argument za ugovaranje police dodatnog zdravstvenog osiguranja. Ovaj tip dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja pokriva trošak zdravstvenih usluga izvan sustava obveznog zdravstvenog osiguranja, na način da osiguratelj izdaje uputnicu i klijent obavlja usluge koju u cijelosti plaća osiguratelj. 
Svjesni smo važnosti zdravstvenog osiguranja koje nam pokriva troškove zdravstvenih usluga kada su nam one potrebne i o tome se u posljednje vrijeme dosta govori. Obvezno zdravstveno osiguranje koje provodi HZZO pokriva troškove svih usluga koje se pružaju u javnom sustavu. No je li to baš uvijek dovoljno za osjećaj sigurnosti da će nam usluga biti pružena kada nam bude potrebna?   
 
Osim činjenice da je usluga u pokriću, vrlo je važna i njena dostupnost, odnosno vrijeme kada se može pružiti. Zbog dugih lista čekanja, posebno za ambulantne usluge (specijalističke preglede i specijalističku dijagnostiku), dostupnost usluga u javnom zdravstvu često je prespora te je nerijetko potrebno čekati tjedne, a ponekad i mjesece da se dobije termin, što nažalost može biti prekasno.
 
 Pokriće usluga u vrijeme kada vam je ona potrebna je upravo najvažniji argument za ugovaranje police dodatnog zdravstvenog osiguranja. Ovaj tip dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja pokriva trošak zdravstvenih usluga izvan sustava obveznog zdravstvenog osiguranja, na način da osiguratelj izdaje uputnicu i klijent obavlja usluge koju u cijelosti plaća osiguratelj. 
 
Wiener dodatno zdravstveno osiguranje pokriva više od 300 različitih usluga koje se u pravilu obavljaju u privatnim zdravstvenim ustanovama, u kratkom roku, bez čekanja, koristeći najnapredniju tehnologiju, a uključuje sistematske i druge usluge preventivnog karaktera, kao i specijalističke preglede i dijagnostiku, uključujući MR i CT, fizikalnu terapiju, male i velike operativne zahvate, dentalnu medicinu i slično.
 
Sistematski pregled i drugi pregledi preventivnog karaktera posebno su važni jer nam služe da odstupanja ili nepravilnosti otkrijemo prije pojave kliničkih simptoma. Pravovremenom dijagnozom značajno se povećava šansa potpunog izlječenja. U slučaju pojave kliničkih simptoma bolesti ili ozljede te preporuke liječnika za dodatnom obradom, zdravstvene usluge mogu se obaviti u više od 500 zdravstvenih ustanova na području cijele Hrvatske. 
 
Dodatno zdravstveno osiguranje namijenjeno je osobama koje žele preuzeti više odgovornosti u brizi za svoje zdravlje. Posebno u vrijeme pandemije, kada preopterećenost i slabosti javnog sustava dolaze do većeg izražaja, sve više ljudi postaje svjesno važnosti pravovremenog obavljanja zdravstvene usluge bez čekanja. 
 
Wiener osiguranje je otišlo i korak dalje, te je svojim klijentima stavilo na raspolaganje Medicinsku asistenciju u kojoj medicinski savjetnici pomažu osiguranicima prilikom korištenja zdravstvenih usluga. Savjetuju ih, pomažu im u odabiru ustanove i vremena za obavljanje usluge koje njima najviše odgovara, te u konačnici dogovaraju termin. Medicinski savjetnici su zdravstveni radnici s višegodišnjim iskustvom i ciljanom edukacijom, kako bi osiguraniku pružili pomoć u trenutku kada mu je briga za zdravlje na prvom mjestu. 
 
Dodatno zdravstveno osiguranje osigurava viši standard zdravstvene zaštite, ali sve češće postaje neizostavni dio brige za zdravlje ukoliko uistinu želimo osjetiti pravi osjećaj sigurnosti kada je u pitanju zdravstveno osiguranje.  
vrh stranice
Kontaktirajte nas

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

 

Mail: kontakt@wiener.hr

Zatražite više informacija o proizvodima
 
Potražite najbliže prodajno mjesto

Prijava štete

U slučaju štetnog događaja, u najkraćem mogućem roku obavijestite osiguratelja:

prijavasteta@wiener.hr (neživotna osiguranja)

 stete-oz@wiener.hr (životna osiguranja)

 likvi-dzo@wiener.hr (dopunsko zdravstveno osiguranje)

 
Za više informacija slijedite link: Prijava

Direkcija

Slovenska ulica 24
HR – 10000 Zagreb