Vienna Insurance Group

Fokusirani smo na to da svojim klijentima u Austriji te Srednjoj i Istočnoj Europi nudimo proizvode i usluge prilagođene njihovim potrebama. Naša je strategija usmjerena na dugoročnu profitabilnost i stabilan rast prinosa, što nas čini pouzdanim partnerom u vremenima dinamičkih promjena. 

Vienna Insurance Group (VIG) zapošljava preko 25.000 zaposlenika u oko 50 tvrtki koje posluju u 30 zemalja. Razvijamo osigurateljna rješenja u skladu s osobnim i lokalnim potrebama čime smo zauzeli vodeću poziciju u osigurateljnoj industriji u Austriji te Srednjoj i Istočnoj Europi (SIE).

 


Stručnost i stabilnost

Vienna Insurance Group je međunarodna osigurateljna Grupa sa sjedištem u Beču. Nakon pada željezne zavjese 1989. godine, VIG je od austrijskog društva, čija povijest seže u daleku 1824. godinu, brzo narastao u međunarodnu Grupu, postavši sinonimom stabilnosti i stručnosti u pružanju financijske zaštite od rizika. Gotovo dva stoljeća iskustva, zajedno s fokusom na našu ključnu djelatnost - osiguranje, čine čvrst i siguran oslonac za više od 22 milijuna klijenata.

Fokus na Srednjoj i Istočnoj Europi

Osim Austriju, VIG jasno ističe i SIE kao svoje domaće tržište. Grupa ostvaruje više od polovice svojih premija u Srednjoj i Istočnoj Europi te su i VIG-ove poslovne aktivnosti usmjerene na ovu regiju. To je prvenstveno odraz dvostruko većih prognoza gospodarskog rasta za prostor SIE nego za Zapadnu Europu, kao i trenutne razine gustoće osiguranja koja je i dalje ispod prosjeka EU.

Lokalna tržišna prisutnost

VIG financijsku zaštitu svojih klijenata smatra velikom odgovornošću. Pri tomu Grupa slijedi "multi-brend" strategiju koja se temelji na regionalno etabliranim brendovima, kao i na lokalnom poduzetništvu. U konačnici, uspjeh Grupe i bliskost s klijentima ovise o snazi svakog pojedinačnog brenda i o lokalnom znanju.

Snažni financijski i kreditni rejting

VIG ima ocjenu "A + sa stabilnim izgledima" poznate agencije za rejting Standard & Poor's, što znači da je i dalje najbolje ocijenjeno društvo na indeksu vodećih dionica Bečke burze - ATX-u. Dionice Vienna Insurance Group, osim na bečkoj, kotiraju na praškoj i budimpeštanskoj burzi. Wiener Städtische Versicherungsverein - stabilni dioničar s dugoročnim fokusom - posjeduje oko 70% dionica VIG-a. Preostale dionice su u slobodnom opticaju. 
vrh stranice
Kontaktirajte nas

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

 

Mail: kontakt@wiener.hr

Zatražite više informacija o proizvodima
 
Potražite najbliže prodajno mjesto

Prijava štete

U slučaju štetnog događaja, u najkraćem mogućem roku obavijestite osiguratelja:

prijavasteta@wiener.hr (neživotna osiguranja)

 stete-oz@wiener.hr (životna osiguranja)

 likvi-dzo@wiener.hr (dopunsko zdravstveno osiguranje)

 
Za više informacija slijedite link: Prijava

Direkcija

Slovenska ulica 24
HR – 10000 Zagreb