Vienna Insurance Group

Vienna Insurance Group (VIG) etablirana je u svim vrstama osiguranja te tako nudi sveobuhvatan, klijentu – orijentiran portfelj proizvoda i usluga sa svojih više od 50 društava Grupe i oko 25.000 zaposlenika u 25 zemalja. Grupa je u 2016. generirala oko 9 milijardi EUR premije, ojačavši time svoju poziciju vodećeg osiguratelja u Austriji te Srednjoj i Istočnoj Europi (SIE) gdje posluje već više od 25 godina.


Uspješno širenje na Srednju i Istočnu Europu

U Austriji VIG korijeni sežu više od 190 godina u prošlost. Od te davne 1824. do danas društvo se razvilo od lokalnog osiguratelja u međunarodnu osigurateljnu grupu. Godine 1990. vizionari u Wiener Städtische-u prepoznali su mogućnosti razvoja u Srednjoj i Istočnoj Europi i odlučili pokušati ući na tržište bivše Čehoslovačke. Ekspanzija se nastavila i u godinama koje su uslijedile. Od Estonije do Albanije, od Njemačke do Gruzije, čitava je regija polako „pokrivena“. Ulazak na moldavsko tržište 2014. godine popunilo je i posljednju prazninu na VIG-ovoj karti poslovanja.

Zajedničkim snagama do vodeće pozicije

VIG se u proteklim godinama popeo u sam osigurateljni vrh na tržištima mnogih zemalja. Oslanjanjem na fokusiranu strategiju rasta i dugoročnu perspektivu, postavljena je stabilna osnova poslovanja koja je dovela do dvoznamenkastih udjela na mnogim tržištima.
Brojke za regiju pokazuju da se odluka o širenju na SIE tržištu pokazala ispravnom. U 2016. oko polovice ukupne premije, koja iznosi 9 milijardi EUR generirano je na tržištima Srednje i Istočne Europe. Grupa i dalje vjeruje u potencijal kontinuiranog ekonomskog rasta regije, koji sa sobom donosi i povećanu potražnju za osigurateljnim proizvodima.

Važnost regije potvrđena je još jednom odlukom Grupe , a to je da u 2008. sjedište internog reosiguravajućeg društva VIG Re osnuje u Češkoj.
Osnovna tržišta VIG-a uključuju Austriju, Češku, Slovačku, Poljsku, Rumunjsku, Bugarsku, Hrvatsku, Mađarsku, Srbiju i Ukrajinu.

Zajednički fokus na glavnu djelatnost

Navedene odluke naglašavaju zacrtanu putanju VIG-a i jačaju fokus na osiguranje kao jasnu glavnu djelatnost. Grupa slijedi progresivnu i rizično osviještenu strategiju. Pouzdanost, povjerenje i snaga definiraju odnose s poslovnim partnerima, zaposlenicima i dioničarima.

Učinci ovog osnovnog pristupa vide se ne samo u strategiji kontinuiranog održivog razvoja, nego i u odličnoj kreditnoj sposobnosti. VIG-ov razvoj potvrdila je međunarodno priznata agencija za ocjenu kreditne sposobnosti Standard & Poor’s ocjenom A+ sa stabilnim izgledima za nadolazeće godine. VIG i dalje ima najbolju ocjenu od svih društava na ATX-u, vodećem indeksu Bečke burze.

Blizina klijenata VIG-ov je adut

Lojalnost i blizina klijenata glavni su faktori VIG-ovog uspjeha. Naši zaposlenici na lokalnim tržištima najbolje prepoznaju potrebe svojih klijenata i zato se VIG u velikoj mjeri oslanja upravo na njih i lokalni menadžment.
S ciljem kreiranja stabilnosti i povjerenja, Grupa koristi multi-brend strategiju poslovanja koja zadržava etablirane regionalne brendove i ujedinjuje ih pod svojim okriljem. To ujedno omogućava i korištenje širokog raspona distribucijskih kanala. Korporativna strategija zaokružena je konzervativnom politikom ulaganja i reosigurateljnom politikom.

Dva snažna partnera: VIG i Erste Group

Erste Group jedna je od vodećih bankarskih grupacija u Srednjoj i Istočnoj Europi, sa snažnim austrijskim temeljima. Strateško partnerstvo VIG-a i Erste Grupe koje je započelo 2008. godine u proteklih je 8 godina raslo i jačalo na obostranu korist. Podružnice Erste Grupe plasiraju na tržište proizvode osiguranja VIG-a, a društva VIG Grupe, s druge strane, nude bankarske proizvode Erste Grupe.

Stabilna politika dividende grupacije

VIG-ove dionice uvrštene su na Bečkoj burzi od 1994. godine, a društvo je sada jedno od vodećih na glavnom tržištu Bečke burze. Društvo ima privlačnu politiku dividende koja dioničarima nudi dividendu od najmanje 30% profita grupacije (nakon poreza i manjinskih udjela).
Ekonomska važnost regije Srednje i Istočne Europe još jednom je potvrđena VIG-ovom sekundarnom ponudom dionica na Praškoj burzi u veljači 2008. godine. Kao i u Beču, VIG-ove dionice i ovdje izvrsno kotiraju.
Struktura dioničara ostala je stabilna nakon povećanja kapitala u 2005. Oko 70% VIG-ovih dionica u vlasništvu su glavnog dioničara Wiener Städtische Versicherungsverein. Preostalih 30% dionica su u slobodnom optjecaju.

U zajedničkoj potrazi za najboljima

Sve tvrtke VIG grupe teže privlačenju najtalentiranijih i najinteligentnijih zaposlenika. Utvrđivanje i razvoj individualnih vještina svakog zaposlenika glavni su prioritet menadžera za upravljanje ljudskim resursima. Promoviranje raznolikosti također je izuzetno važno kao i kreiranje uvjeta potrebnih da bi se zaposlenicima omogućilo da razviju svoj puni potencijal. Razlog tomu je što je grupacija Vienna Insurance Group svjesna da joj se uspjeh temelji na predanosti njezinih oko 25.000 zaposlenika.

Dodatne informacije o VIG-u dostupne su na internetskim stranicama www.vig.com, te u godišnjem izvješću VIG Grupe.
vrh stranice
Kontaktirajte nas

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

 

Mail: kontakt@wiener.hr

Zatražite više informacija o proizvodima
Potražite najbliže prodajno mjesto

Prijava štete

U slučaju štetnog događaja, u najkraćem mogućem roku obavijestite osiguratelja:
likvi-zg@wiener.hr (motorna vozila)
likvi-os@wiener.hr (životna osiguranja i osiguranja od nezgode)
likvi-ri@wiener.hr (ostala osiguranja)
 
Za više informacija slijedite link: Prijava

Direkcija

Slovenska ulica 24
HR – 10000 Zagreb
Tel: +385/1/371 86 00
Fax: +385/1/371 86 01
 
Služba za marketing i korporativne komunikacije
 
Mail: marketing@wiener.hr