Društveno odgovorno poslovanje

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d. kao članica Vienna Insurance Group svoju pripadnost Grupi izražava između ostalog promicanjem njezinih strateških vrijednosti.

Društvo se profiliralo u jednog od vodećih osiguratelja na hrvatskom tržištu osiguranja te je kao takvo prepoznalo svoju važnu ulogu u promicanju osigurateljne kulture u Hrvatskoj, kao i svoj utjecaj na društvo, okoliš i gospodarstvo. Svoje strateške ciljeve ostvaruje slijedeći načela odgovornog i dosljednog korporativnog upravljanja koje je preduvjet sigurnog i stabilnog poslovanja, rasta i razvoja vrijednosti za osiguranike, dioničare, partnere u prodaji i zaposlenike.

Za svoje klijente kreiramo atraktivne proizvode te im nudimo kvalitetnu uslugu što uključuje obećanje da će preuzete obveze iz ugovora o osiguranju biti ispunjene. Odgovornost za proizvod snažan je motiv u poslovnoj svakodnevnici svih zaposlenika.

Kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca, Društvo vodi brigu o odnosima zaposlenika i menadžmenta te o edukaciji zaposlenika. Pri tome ne ispušta iz vida važnost nediskriminacije, slobode udruživanja i ostalih ljudskih prava, kao ni ostale aspekte humanitarnog i socijalnog djelovanja koje oplemenjuje društvo u kojem djelujemo.

Svojim djelovanjem Društvo se zalaže za slobodno tržišno natjecanje u skladu s pravilima poslovne etike te je aktivan zagovornik borbe protiv korupcije.

Social active day

Kao dio velike osigurateljne VIG “obitelji” koja promiče društveno odgovorno poslovanje te time pokušava pridonijeti dugoročnom poboljšanju života ljudi, osobito djece i mladih, Wiener osiguranje VIG uz pomoć svojih djelatnika aktivno sudjeluje u zajednici u kojoj živi i radi. Već petu godinu za redom provodimo projekt pod nazivom Social active day u kojem zaposlenici jedan dan volontiraju u odabranoj instituciji. Do sada smo volontirali u: OŠ Pavleka Miškine, Zagreb; dječjim domovima: Sveta Tereza, Zagreb; Nazorova, Zagreb; Svitanje, Koprivnica; Maestral, Split; Klasje, Osijek; Jutarnji cvijet, Vodnjan; udruzi Sunce, Makarska; te pružali podršku socijalno ugroženim obiteljima na području Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka, Varaždina, Pule kao i poplavom uništene Gunje.

2015. godina protekla je u znaku Crvenih nosova – klaunovadoktora koji donose osmijehe na lica malenih pacijenata u našim bolnicama.

2016. godinu obilježio je projekt pomoći umirovljenicima slabijeg socijalnog statusa u suradnji sa Caritasom, Zakladom Zajednički Put i raznim drugim institucijama koje su nam pomogle u organizaciji aktivnosti poput dostave hrane, vožnje liječniku, prikupljanju odjeće i hrane, i sl. čime su djelatnici Wiener osiguranja svojim volonterskim radom učinili nekome živom malo ljepšim.

vrh stranice
Kontaktirajte nas

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

 

Mail: kontakt@wiener.hr

Zatražite više informacija o proizvodima
Potražite najbliže prodajno mjesto

Prijava štete

U slučaju štetnog događaja, u najkraćem mogućem roku obavijestite osiguratelja:
likvi-zg@wiener.hr (motorna vozila)
likvi-os@wiener.hr (životna osiguranja i osiguranja od nezgode)
likvi-ri@wiener.hr (ostala osiguranja)
 
Za više informacija slijedite link: Prijava

Direkcija

Slovenska ulica 24
HR – 10000 Zagreb
Tel: +385/1/371 86 00
Fax: +385/1/371 86 01
 
Služba za marketing i korporativne komunikacije
 
Mail: marketing@wiener.hr