Poslovni rezultati Wiener osiguranja Vienna Insurance Group d.d. u prvoj polovici 2018.: snažan rast iznad tržišta u svim segmentima osiguranja

17.07.2018.

Prema kumulativnim podacima za lipanj 2018. Društvo bilježi ukupnu premiju od 493,6 milijuna kuna, što predstavlja rast od 20% u odnosu na isto razdoblje prošle godine te drži stabilnu 4. poziciju na tržištu s udjelom od 9,2%.

U segmentu životnih osiguranja Wiener osiguranje bilježi snažan rast od 21% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ukupno tržište životnih osiguranja raslo 8,5%.


Wiener osiguranje nastavlja rasti i u neživotnim osiguranjima. U odnosu na isto razdoblje prošle godine Društvo bilježi značajan rast od 20%, dok je ukupno tržište neživotnih osiguranja raslo 9,5%. Prema vrstama osiguranja najveći porast pokazuje osiguranje od nezgode (+75%), osiguranje od odgovornosti (+41%), dobrovoljno zdravstveno osiguranje (+34%), osiguranje imovine (+25%) te pomorska osiguranja (+20%).


Za Društvo je 2017. godina bila jedna od najuspješnijih poslovnih godina od 1999. godine kada je VIG započelo s radom u Hrvatskoj, a kontinuirani rast nastavlja se i dalje, kao potvrda dosadašnjim rezultatima i priznanjima. Wiener osiguranje VIG proglašeno je najboljim osiguravajućim društvom po izboru Hrvatske gospodarske komore (HGK) te mu je dodijeljena nagrada "Zlatna kuna 2017." čime je dobilo priznanje za kontinuirano uspješno poslovanje kojim je završilo i 2017. godinu.


7. svibnja 2018. Wiener osiguranju službeno je pripojeno Erste osiguranje uz odobrenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga. Pripajanjem Erste osiguranja, Wiener osiguranje zauzelo je 4. poziciju na hrvatskom tržištu osiguranja, čime je ostvaren pozitivni pomak za jedno mjesto u odnosu na kraj 2017. godine.
Pripajanje je dio strateških ciljeva Vienna Insurance Group, vodeće osigurateljne grupe u Srednjoj i Istočnoj Europi, čiji je srednjoročni cilj u Hrvatskoj zauzeti tržišni udio od minimalno 10%. Hrvatska je strateški za Vienna Insurance Group jedno od ključnih tržišta na kojem želi dodatno ojačati svoju poziciju.

vrh stranice
Kontaktirajte nas

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

 

Mail: kontakt@wiener.hr

Zatražite više informacija o proizvodima
Potražite najbliže prodajno mjesto

Prijava štete

U slučaju štetnog događaja, u najkraćem mogućem roku obavijestite osiguratelja:
likvi-zg@wiener.hr (motorna vozila)
likvi-os@wiener.hr (životna osiguranja i osiguranja od nezgode)
likvi-ri@wiener.hr (ostala osiguranja)
 
Za više informacija slijedite link: Prijava

Direkcija

Slovenska ulica 24
HR – 10000 Zagreb
 
Služba marketinga i korporativnih komunikacija
 
Mail: marketing@wiener.hr