Wiener osiguranje postalo Zeleni poBORnik akcije pošumljavanja opožarenih područja

07.06.2018.

Wiener osiguranje uključilo se u najveću volontersku akciju pošumljavanja opožarenih područja u Hrvatskoj pod nazivom BORANKA.

 

Na padini ispod Zvjezdanog sela Mosor ove srijede simbolički su označena područja na kojima će se posaditi nove sadnice u sklopu "Boranke", velike volonterske akcije pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije, koju su pokrenuli Savez izviđača Hrvatske, Hrvatska gorska služba spašavanja i Hrvatske šume. Wiener osiguranje jedan je od sponzora ove akcije, u ulozi zelenog poBORnika, a prve akcije pošumljavanja odvijat će se tijekom listopada.
Svake godine u velikim požarima, koji sve češće haraju hrvatskom obalom i priobaljem, stradavaju izrazito velike površine šuma. Vatra iza sebe ostavlja pustoš s katastrofalnim prirodnim posljedicama. Opustošenim zgarištima potrebno je vratiti život. Upravo zato nastala je Boranka – jedina bojanka koja vraća život.
Tijekom ljeta će biti održan niz edukacijskih radionica o važnosti šuma i o problemima koje donose požari, a samo pošumljavanje započinje u listopadu kada su za to najpovoljniji klimatski uvjeti.
Od rujna ove godine će se donacijama, kupnjom Boranke i Boralica, a i samom sadnjom, u kampanju pošumljavanja moći priključiti i svi zainteresirani građani, što će biti najavljeno velikom medijskom kampanjom.
Boranka se odvija pod pokroviteljstvom Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
vrh stranice
Kontaktirajte nas

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

 

Mail: kontakt@wiener.hr

Zatražite više informacija o proizvodima
Potražite najbliže prodajno mjesto

Prijava štete

U slučaju štetnog događaja, u najkraćem mogućem roku obavijestite osiguratelja:
likvi-zg@wiener.hr (motorna vozila)
likvi-os@wiener.hr (životna osiguranja i osiguranja od nezgode)
likvi-ri@wiener.hr (ostala osiguranja)
 
Za više informacija slijedite link: Prijava

Direkcija

Slovenska ulica 24
HR – 10000 Zagreb
 
Služba marketinga i korporativnih komunikacija
 
Mail: marketing@wiener.hr