Autopass

Wiener osiguranje predstavlja Autopass - inovativnu uslugu ORYX Asistencije koja osiguranicima omogućuje besplatan popravak vozila u slučaju utvrđene neispravnosti na redovnom tehničkom pregledu.

Statistike pokazuju da je prosječna starost voznog parka u Hrvatskoj gotovo 13 godina i stoga se većina vozača susreće s povećanim rizikom od pada na tehničkom pregledu.
Stanica za tehnički pregled vrši pregled ispravnosti vozila na 18 sklopova, a osiguranik, ovisno o ugovorenom paketu, može iskoristiti besplatan popravak kvara na vozilu do određenih limita po pojedinom sklopu:

 • Autopass Paket 1 - maksimalno do 2 sklopa, odnosno kvara do ukupne vrijednosti 800,00 kn;
 • Autopass Paket 2 - maksimalno do 3 sklopa, odnosno kvara do ukupne vrijednosti 1.200,00 kn.

Autopass usluga ugovara se kao dodatno pokriće na polici obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti i vrijedi 45 dana od datuma izdavanja police, a veže se uz broj šasije vozila u pokriću. Odnosi se na sva osobna vozila, bez obzira na marku, tip i starost vozila.

Autopass usluga ugovara se isključivo uz Wiener asistenciju – uslugu dodatnog pokrića pomoći na cesti, odnosno uz pakete:

 • CROstart - tehnička pomoć na cesti na teritoriju RH
 • PROAUTO - tehnička pomoć na cesti na prostoru Republike Hrvatske, Italije, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Austrije
 • EUROdynamic - tehnička pomoć na cesti na prostoru Republike Hrvatske i Europe u geografskom smislu
 • Pogodnosti za Vas

  Kako koristiti uslugu?

  U slučaju da vozilo nije zadovoljilo na tehničkom pregledu, osiguranik putem besplatnog telefona 0800 0888 poziva Kontaktni centar Wiener Asistencije koji koordinira uspostavljanje dijagnoze, otklanjanje kvara na licu mjesta ili u servisnoj radionici te upućivanje osiguranika na ponovni tehnički pregled. 

  Kontaktni centar na raspolaganju je od 0-24 h, 365 dana u godini. 

  Za korištenje Autopass usluge potrebno je da osiguranik uz sebe ima Zapisnik o redovnom tehničkom pregledu vozila na kojem su evidentirane greške i utvrđena tehnička neispravnost vozila.

  vrh stranice