Wiener osiguranju svečano uručena brončana Günter Geyer nagrada

Zagreb, 12. svibnja – Danas je u sjedištu Wiener osiguranja VIG održano druženje s medijima tijekom kojeg je predsjednica Uprave Vienna Insurance Group (VIG) Elisabeth Stadler predstavila strategiju profitabilnog rasta te vrijednosti ključne za rast i razvoj svih članica Grupe, uz osvrt na poslovne rezultate Grupe i Wiener osiguranja. Osim toga, Stadler je predsjednici Uprave Wiener osiguranja VIG, Jasminki Horvat Martinović uručila i Günter Geyer nagradu za 2021. godinu koja se već 11. godinu dodjeljuje članicama Grupe koje su pokazale izniman društveni angažman. 
Snažni poslovni rezultati i u izazovnim vremenima

 Elisabeth Stadler, predsjednica Uprave VIG-a, tržišnog lidera u srednjoj i istočnoj Europi, svoju je prvu konferenciju za medije u Zagrebu započela predstavljanjem rezultata Grupe i Wiener osiguranja za 2021. godinu, koji su ponovno dokazali snažnu otpornost, čak i u izazovnim vremenima.

U protekloj godini, ukupni volumen premije Grupe od 11 milijardi eura premašio je vrijednost prethodne godine za 5,5 %. Prvi put je premašen iznos od 11 milijardi eura, pri čemu je Wiener osiguranje VIG ostvarilo ukupnu premiju u iznosu od preko milijardu kuna, što predstavlja rast od 23 % u odnosu na rezultate ostvarene 2020. godine. Zahvaljujući tome, Wiener osiguranje se pozicioniralo na 2. mjesto liste vodećih društava na hrvatskom tržištu osiguranja po ukupnom premijskom prihodu, te 1. mjesto po prodaji životnih osiguranja, čime je potvrdilo poziciju stabilnog člana Grupe s vodećom ulogom u Jugoistočnoj Europi.
 
Ključne vrijednosti za rast i razvoj
 
Stadler je također istaknula raznolikost kao jednu od ključnih vrijednosti u postizanju navedenih rezultata, navodeći ju kao komparativnu prednost Grupe koja omogućava bolje razumijevanje i prihvaćanje specifičnosti pojedinih tržišta te dobrobit zaposlenika i klijenata, generirajući daljnji rast i razvoj kompanije.
 
Strateški program VIG 25
 
Kako bi Grupa nastavila ostvarivati tržišni rast, jačati financijsku stabilnost i profitabilnost te dodatan fokus stavljati na posebno važnu temu održivosti, tijekom 2021. godine je na temelju analize trendova i razvoja industrije osiguranja razvijen novi strateški program Grupe i određena su tri glavna cilja za razdoblje do 2025. godine:

Proširenje vodeće tržišne pozicije u srednjoj i istočnoj Europi
Stvaranje održive vrijednosti
Održivost / postizanje ciljeva vezanih uz ESG.

Prvi cilj Grupe povezan je s ambicijom da ostane broj 1 u srednjoj i istočnoj Europi te da dodatno ojača i proširi ovu poziciju. Trenutno Grupa zauzima oko 19 % tržišnog udjela u CEE regiji, dok se članice nalaze među prva 3 osiguratelja na 60 % naših tržišta Grupe, a u Hrvatskoj Wiener osiguranje je prema rezultatima za 2021. drugo osiguravajuće društvo na hrvatskom tržištu s tržišnim udjelom od 11 %. Drugi cilj programa je stvaranje održive vrijednosti, te podrazumijeva financijske parametre za održivo osiguranje financijske stabilnosti i profitabilnosti Grupe.  Treći cilj strategije odnosi se na održivost, te postizanje i provedbu ESG ciljeva za društvo, klijente i zaposlenike.

Na kraju događanja Elisabeth Stadler je Wiener osiguranju uručila brončanu Günter Geyer nagradu za brzu i učinkovitu podršku žrtvama potresa u Hrvatskoj krajem 2020. te dugoročnu predanost poboljšanju kvalitete života djece u riziku od siromaštva i zanemarivanja, te je tom prilikom izjavila: „Društveni angažman ima dugu tradiciju u VIG-u i dio je DNK Grupe. Uvjereni smo da društveno zalaganje ne mora dobiti samo financijsku potporu, već i priznanje i uvažavanje. Stoga je naš glavni dioničar Wiener Städtische Versicherungsverein 2012. godine ustanovio nagradu Günter Geyer za društvenu svijest. Od tada se ova nagrada svake godine dodjeljuje trima VIG-ovim tvrtkama koje su svojim aktivnostima ili aktivnostima svojih zaposlenika dale izuzetan društveni doprinos. Ponosni smo što je Wiener osiguranje dobitnik brončane nagrade Günter Geyer za 2021. za važne društvene aktivnosti, kao što je primjerice brza i učinkovita podrška žrtvama potresa koji je pogodio zemlju krajem 2020. godine.“

Nagradu je primila Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG te izjavila: „Iznimno nam je drago što je naš  angažman u području društveno odgovornog poslovanja ponovo prepoznat u konkurenciji od 50 društava u 30 zemalja. I dalje ćemo kroz Wiener Wolonterski klub i aktivan angažman naših zaposlenika težiti pokretati pozitivne promjene u našem okruženju i pružiti pomoć onima kojima je najpotrebnija.“
vrh stranice
Kontaktirajte nas

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

 

Mail: kontakt@wiener.hr

Zatražite više informacija o proizvodima
 
Potražite najbliže prodajno mjesto

Prijava štete

U slučaju štetnog događaja, u najkraćem mogućem roku obavijestite osiguratelja:

prijavasteta@wiener.hr (neživotna osiguranja)

 stete-oz@wiener.hr (životna osiguranja)

 likvi-dzo@wiener.hr (dopunsko zdravstveno osiguranje)

 
Za više informacija slijedite link: Prijava

Direkcija

Slovenska ulica 24
HR – 10000 Zagreb