Wiener osiguranje VIG u Hrvatskoj i matična kuća Vienna Insurance Group ostvaruju izvrsne rezultate u prva tri tromjesečja 2019. godine

Rast od 4% u odnosu na isto razdoblje prošle godine te stabilna 4. pozicija na tržištu

Prema kumulativnim podacima za prvih devet mjeseci 2019. godine Wiener osiguranje VIG bilježi ukupnu premiju od 727,1 milijuna kuna na hrvatskom tržištu, što predstavlja rast od 4% u odnosu na isto razdoblje prošle godine te drži stabilnu 4. poziciju s udjelom od 9,1% na hrvatskom tržištu. Dobit prije oporezivanja za prvih devet mjeseci 2019. godine iznosi 53,0 milijuna kuna, što je 15% iznad prošlogodišnjeg rezultata u istom periodu. Neto kombinirana kvota Društva za razdoblje 1-9. 2019. iznosila je 93,9% , što je u odnosu na isto razdoblje prošle godinu smanjenje za 4,3 p.p.

 Wiener osiguranje nastavlja snažno rasti u neživotnim osiguranjima. U odnosu na isto razdoblje prošle godine Društvo bilježi značajan rast od 9,5% na hrvatskom tržištu. Prema većim vrstama osiguranja najveći porast pokazuju zdravstvena osiguranja, osiguranje od odgovornosti te pomorska osiguranja.

 Kao jedno od vodećih osiguratelja na hrvatskom tržištu Wiener osiguranje VIG prepoznalo je važnost svog pozitivnog utjecaja na društvo, okoliš i gospodarstvo, a što je na razini Grupe (VIG) prepoznato i nagrađeno zlatnom Günter Geyer nagradom za društvenu osviještenost. Wiener osiguranje u drugoj polovici 2019. nastavilo je provoditi projekt (O)siguran online s ciljem prevencije online nasilja među djecom kreiranjem prve digitalne platfome UHO (Utočište Hrabrih online) za borbu protiv cyberbullyinga namijenjenu djeci i mladima.

 

Neto dobit Vienna Insurance Group porasla za 9,5 % u prva tri tromjesečja 2019.

 VIG Grupa ostvarila je 7,85 milijardi eura premije u prva tri tromjesečja 2019., što predstavlja rast 6,7% u odnosu na prethodnu godinu. Rast je zabilježen u svim segmentima, a ostvaren je dvoznamenkasti rast u segmentima zdravstvenog osiguranja (+ 11,2 %) i ostalih osiguranja imovine (+ 10,1 %). Dobit Grupe (prije oporezivanja) iznosi 376,2 milijuna eura, što je porast od 6,8 % u odnosu na prva tri tromjesečja 2018. Dobit je bila pozitivna na tržištima svih zemalja. Neto dobit Grupe nakon oporezivanja i manjinskih interesa porasla je za 9,5 % na 226,5 milijuna eura.

 Kombinirana kvota od 96,4 % viša je za 0,1 postotni bod u usporedbi s prethodnom godinom (96,3 %) zbog vremenskih utjecaja. Tržišta Bugarske, baltičkih zemalja i preostalih država Srednje i Istočne Europe bilježe značajna poboljšanja u kombiniranoj kvoti u području neživotnog osiguranja. 

 „Naše ključne brojke za tekuću 2019. godinu i dalje ukazuju na napredak nakon devet mjeseci, a trend rasta koji bilježimo od 2016. godine ne jenjava. Prilično smo uvjereni da ćemo ostvariti planirane ciljeve za 2019. godinu u pogledu obujma premije od 9,9 milijardi eura i dobiti (prije oporezivanja) u rasponu od 500 do 520 milijuna eura”, izjavila je Elisabeth Stadler, predsjednica Uprave Vienna Insurance Group.

vrh stranice
Kontaktirajte nas

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

 

Mail: kontakt@wiener.hr

Zatražite više informacija o proizvodima
 
Potražite najbliže prodajno mjesto

Prijava štete

U slučaju štetnog događaja, u najkraćem mogućem roku obavijestite osiguratelja:

prijavasteta@wiener.hr (neživotna osiguranja)

 stete-oz@wiener.hr (životna osiguranja)

 likvi-dzo@wiener.hr (dopunsko zdravstveno osiguranje)

 
Za više informacija slijedite link: Prijava

Direkcija

Slovenska ulica 24
HR – 10000 Zagreb
 
Služba marketinga i korporativnih komunikacija
 
Mail: marketing@wiener.hr