Wiener osiguranje osvojilo prvu nagradu VIG grupe za društveno odgovoran projekt (O)siguran online

29.03.2019.

Wiener osiguranje VIG, osim što je ostvarilo dobre poslovne rezultate u 2018. godini, osvojilo je i prvu nagradu na razini cijele matične kuće Vienna Insurance Group za svoj društveno odgovorni projekt (O)siguran online. Nagrada, osim priznanja, donosi i financijsku naknadu za nastavak projekta u 2019. godini.

Kao jedan od vodećih osiguratelja na hrvatskom tržištu, različitim aktivnostima koje poboljšavaju kvalitetu života i rada u zajednici, Wiener osiguranje, uz pomoć svojih zaposlenika, nastoji zahvaliti javnosti na povjerenju i vjernosti.
Tako je 2017. pokrenut veliki projekt (O)siguran online koji za cilj ima prevenciju online nasilja među djecom i medijsko opismenjavanje. U sklopu projekta nastala je edukativna brošura (O)siguran online te su, u suradnji s Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu, u 12 škola diljem Hrvatske održana edukativna predavanja za roditelje i nastavnike kao i predavanja za zaposlenike.

Ovaj projekt prepoznala je i Grupa dodijelivši Wiener osiguranju 1. nagradu za razvoj društvene svijesti Günther Geyer koja se od 2012. godine dodjeljuje tvrtkama Grupe koje su pokazale iznimnu posvećenost društveno odgovornim projektima i bile inspirativan primjer zajednici u kojoj djeluju. Nagrada, osim priznanja, donosi i financijsku naknadu za nastavak projekta u 2019. godini.

Tim povodom organizirana je press konferencija na kojoj su, uz predstavnike medija i partnere projekta, prisustvovali predstavnici VIG-a: g. Peter Höfinger, član Uprave i Barbara Grötschnig, voditeljica odjela Sponzorstava, koji su nagradu uručili predsjednici Uprave Wiener osiguranja Jasminki Horvat Martinović i članu Uprave Boži Šaravanji.

„Veliko je priznanje dobiti prvo mjesto za društveno odgovorno poslovanje u konkurenciji od oko 50 društava u 25 zemalja. Zaista smo ponosni što je naš rad kroz projekt (O)siguran online prepoznat te financijski nagrađen u iznosu od 50.000 eura koje ćemo uložiti u daljnji razvoj projekta te edukaciju roditelja o važnosti zaštite naše djece na internetu", izjavio je g. Šaravanja.

Osim svečane dodjele nagrade, predstavljeni su i poslovni rezultati Wiener osiguranja koje bilježi snažan rast u svim segmentima.
Na dan 31. prosinca 2018. godine Wiener osiguranje je zabilježilo zaračunatu bruto premiju od 891,5 milijuna kuna ostvarivši time ukupan plan premija i ostvarenu planiranu dobit u iznosu od 59,4 milijuna kuna prije poreza, što je povećanje od 11% u odnosu na prošlu godinu. Navedeni premijski rezultati predstavlja značajan rast od 15% u odnosu na 2017. godinu, kao i ostvareni udio na hrvatskom tržištu od 9,1%*.

Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave tim povodom je izjavila:
„Ponosni smo na odlične poslovne rezultate u godini iza nas, kako Društva u Hrvatskoj, tako i cijele Vienna Insurance Group čiji rezultati su premašili i vlastita predviđanja. S obzirom da smo pri kraju prvog kvartala 2019. izrazito smo usmjereni na ostvarivanje još boljih rezultata u tekućoj godini s tendencijom još snažnijeg pozicioniranja na tržištu. Navedeni rast relevantan je pokazatelj stabilnosti poslovanja Društva, ali i potvrde pozicije Wiener osiguranja VIG kao stabilnog i pouzdanog partnera.“

* Bez zaračunate premije hrvatskih osiguratelja ostvarene na području Europske unije. Odnosi se na pribrojene rezultate Wiener osiguranja VIG i Erste osiguranja koje je pripojeno Društvu u svibnju 2018.
vrh stranice
Kontaktirajte nas

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

 

Mail: kontakt@wiener.hr

Zatražite više informacija o proizvodima
 
Potražite najbliže prodajno mjesto

Prijava štete

U slučaju štetnog događaja, u najkraćem mogućem roku obavijestite osiguratelja:

prijavasteta@wiener.hr (neživotna osiguranja)

 stete-oz@wiener.hr (životna osiguranja)

 likvi-dzo@wiener.hr (dopunsko zdravstveno osiguranje)

 
Za više informacija slijedite link: Prijava

Direkcija

Slovenska ulica 24
HR – 10000 Zagreb
 
Služba marketinga i korporativnih komunikacija
 
Mail: marketing@wiener.hr