Vienna Insurance Group na pravom je putu u prvoj polovici 2018. godine: jasno poboljšanje svih ključnih pokazatelja

30.08.2018.

  • Premije su porasle za +3,6 posto na oko 5,2 milijarde EUR.
  • Dobit (prije oporezivanja) porasla je za +5,5 posto na oko 233 milijuna EUR, unatoč smanjenju vrijednosti u Rumunjskoj.
  • Kombinirana kvota dodatno je poboljšana za -0,6 postotnih bodova na 96,3 posto.

 

Polugodišnji rezultati Vienna Insurance Group (VIG) za 2018. godinu pokazuju daljnje poboljšanje ključnih pokazatelja. „Stabilnost, pouzdanost i spremnost za budućnost kratak je sažetak naših ciljeva. Stalno poboljšanje ključnih pokazatelja potvrđuje da smo pouzdani, a ciljevi koji su prvobitno bili predviđeni za 2019. već su preneseni u ovu godinu. Sustavno upotrebljavamo svoj program upravljanja „Agenda 2020“ kako bismo i dalje bili spremni za budućnost.“, izjavila je Elisabeth Stadler, generalna direktorica Vienna Insurance Group.

VIG Grupa ostvarila je 5,2 milijarde EUR premije, što predstavlja povećanje od +3,6 posto u odnosu na prethodnu godinu. Ukoliko se isključi efekt smanjenja jednokratnih premija životnog osiguranja, povećanje iznosi solidnih + 5,7 posto.

Svi su VIG-ovi poslovni segmenti pridonijeli značajnom povećanju premija pa tako Hrvatska, koja pripada ostatku segmenta SIE, bilježi dvoznamenkastu stopu rasta od +18,3 posto.

Dobit Grupe prije oporezivanja u odnosu na prethodnu godinu porasla je za +5,5 posto na oko 233 milijuna EUR. Kombinirana kvota Grupe nakon reosiguranja, isključujući prihode od ulaganja, zabilježila je daljnje znatno poboljšanje na 96,3 posto.

Na kraju prve polovice 2018. godine omjer solventnosti VIG Grupe bio je na izvrsnih 222 posto u odnosu na kraj 2017. kada je bio na 220 posto.
vrh stranice
Kontaktirajte nas

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

 

Mail: kontakt@wiener.hr

Zatražite više informacija o proizvodima
 
Potražite najbliže prodajno mjesto

Prijava štete

U slučaju štetnog događaja, u najkraćem mogućem roku obavijestite osiguratelja:

prijavasteta@wiener.hr (neživotna osiguranja)

 stete-oz@wiener.hr (životna osiguranja)

 likvi-dzo@wiener.hr (dopunsko zdravstveno osiguranje)

 
Za više informacija slijedite link: Prijava

Direkcija

Slovenska ulica 24
HR – 10000 Zagreb
 
Služba marketinga i korporativnih komunikacija
 
Mail: marketing@wiener.hr