Rezultati poslovanja Wiener osiguranja VIG za 2017. godinu

23.03.2018.

Poslovni rezultati Wiener osiguranja Vienna Insurance Group d.d. u 2017. godini: jedna od najuspješnijih godina do sada
Za Wiener osiguranje VIG 2017. godina bila je jedna od najuspješnijih poslovnih godina od 1999. godine kada je VIG započelo s radom u Hrvatskoj. Wiener osiguranje je među pet najboljih društava na hrvatskom tržištu osiguranja po premijskom prihodu, ostvarivši ukupan plan premija i planiranu dobit, a što je odraz stabilnosti poslovanja i konzervativne politike ulaganja, kao i strogog upravljanja troškovima.
Na dan 31. prosinca 2017. Društvo je ostvarilo zaračunatu bruto premiju od 592,8 milijuna kuna što predstavlja rast od 0,3% u odnosu na 2016. godinu. Udjelom u tržištu od 6,5% Društvo je peti osiguratelj u Hrvatskoj po ukupnom volumenu premije.

U segmentu neživotnih osiguranja ostvaren je rast premije od 3,4% u odnosu na prethodnu godinu, na što je utjecao izuzetan rast u za Društvo profitabilnijim osiguranjima od 21%, i to u osiguranjima imovine za 8,6%, u osiguranjima od odgovornosti za gotovo 15%, pomorskim osiguranjima za 9,5% te zdravstvenom osiguranju. Time je i na nivou poslovne godine ostvaren jedan od važnih ciljeva koje je Društvo slijedilo u proteklim kvartalima. Rast u ciljanim skupinama osiguranja i dalje ostaje apsolutni prioritet.
U segmentu životnih osiguranja Društvo je ostvarilo pad od 3%, no unatoč tome Društvo bilježi kontinuirani rast nove višekratne premije u internoj prodajnoj mreži od 31% u odnosu na isto razdoblje prošle godine čime je nastavljen pozitivan trend iz prethodne dvije godine.

Wiener osiguranje VIG proglašeno je najboljim osiguravajućim društvom po izboru Hrvatske gospodarske komore (HGK) te mu je dodijeljena nagrada "Zlatna kuna 2017." čime je dobilo priznanje za kontinuirano uspješno poslovanje kojim je završilo i 2017. godinu.

Tijekom 2018. godine Vienna Insurance Group objedinjuje snage svoja dva društva te će nakon odobrenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, Erste osiguranje VIG biti pripojen Wiener osiguranju VIG. Time Grupa u Hrvatskoj u životnim osiguranjima drži udio od 16% te zauzima treće mjesto među osigurateljima, odnosno s oko 9% udjela četvrto mjesto na ukupnom hrvatskom tržištu osiguranja što je u skladu sa srednjoročnim ciljem Grupe od 10% tržišnog udjela u Hrvatskoj.
vrh stranice
Kontaktirajte nas

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

 

Mail: kontakt@wiener.hr

Zatražite više informacija o proizvodima
 
Potražite najbliže prodajno mjesto

Prijava štete

U slučaju štetnog događaja, u najkraćem mogućem roku obavijestite osiguratelja:

prijavasteta@wiener.hr (neživotna osiguranja)

 stete-oz@wiener.hr (životna osiguranja)

 likvi-dzo@wiener.hr (dopunsko zdravstveno osiguranje)

 
Za više informacija slijedite link: Prijava

Direkcija

Slovenska ulica 24
HR – 10000 Zagreb
 
Služba marketinga i korporativnih komunikacija
 
Mail: marketing@wiener.hr