Vienna Insurance Group ostvaruje vrhunske rezultate u prva tri tromjesečja 2021. godine

24.11.2021.

Matična kuća Wiener osiguranja VIG d.d. u Hrvatskoj, Vienna Insurance Group, u prva tri tromjesečja 2021. bilježi značajan rast u svim važnim segmentima poslovanja, a ukupni rezultati premašuju predpandemijsku 2019. godinu. 
VIG Grupa ostvarila je 8.4 milijardi eura zaračunate bruto premije, što predstavlja rast od 5,1% u odnosu na prethodnu godinu. Grupa bilježi značajan rast unatoč znatnom utjecaju pandemije koronavirusa, a sve ključne brojke premašile su rezultate iz predpanedmijske 2019. Osim jednokratnog životnog osiguranja, koji bilježi blagi pad, u svim segmentima poslovanja zabilježen je značajan rast, a najviše u imovinskim osiguranjima te osiguranjima od nezgode – ovi segmenti narasli su za 7,4%, odnosno na brojku od 4.1 milijardi eura.
 
Dobit prije oporezivanja od 376.1 milijuna eura značajno je veća u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, odnosno za čak 41,2%. Rezultat nakon oporezivanja i nekontrolirajućih udjela također je značajno povećan za čak 56,9%, u iznosu od 274.6 millijuna eura.
 
Kombinirana kvota Grupe u usporedbi s istim razdobljem prošle godine blago je pala za 0.9 postotnih poena te sada iznosi 95,2%. 
 
„Nažalost, još uvijek proživljavamo globalnu pandemiju koja i dalje ima značajan utjecaj na društveni i gospodarski život naših tržišta. Međutim, uspjeli smo uspješno upravljati trendovima zahvaljujući našem raznolikom pozicioniranju i promptnim djelovanjem na lokalnom nivou. Stoga smo vrlo uvjereni da ćemo postići svoje ciljeve za 2021. i premašiti predviđenu bruto premiju od 10.4 milijarde eura”, izjavila je Elisabeth Stadler, predsjednica Uprave Vienna Insurance Group.
Foto: Philipp Lipiarski
vrh stranice
Kontaktirajte nas

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

 

Mail: kontakt@wiener.hr

Zatražite više informacija o proizvodima
 
Potražite najbliže prodajno mjesto

Prijava štete

U slučaju štetnog događaja, u najkraćem mogućem roku obavijestite osiguratelja:

prijavasteta@wiener.hr (neživotna osiguranja)

 stete-oz@wiener.hr (životna osiguranja)

 likvi-dzo@wiener.hr (dopunsko zdravstveno osiguranje)

 
Za više informacija slijedite link: Prijava

Direkcija

Slovenska ulica 24
HR – 10000 Zagreb
 
Služba marketinga i korporativnih komunikacija
 
Mail: marketing@wiener.hr