Održan okrugli stol (O)siguran online

17.10.2017.

U sklopu projekta društveno odgovornog poslovanja (O)siguran online, danas je održan okrugli stol na temu sigurnosti djece na internetu na kojem su znanja i iskustva razmijenili hrvatski stručnjaci te direktorica švedske vladine organizacije, Swedish Media Council, Ewa Thorslund.

Uz gđu. Thorslund govorili su Ivana Milas Klarić, pravobraniteljica za djecu, Tea Brezinšćak, psihologica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, Lana Ciboci, potpredsjednica Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, Ivo Jakić policijski savjetnik Službe prevencije Ravnateljstva policije MUP-a i Walter Leonhartsberger Schrott, predsjednik Uprave Wiener osiguranja VIG.

Okrugli stol potaknut je zabrinjavajućim statistikama: prema istraživanju 75% djece predškolske dobi koristi se tabletom bez nadzora, 88% djece i mladih izjavilo je da su svjedočili zlobnim komentarima i neprimjerenom ponašanju drugih na društvenim mrežama, a 62% roditelja zabrinuto je zbog dostupnosti neprimjerenog online sadržaja djeci. Zahvaljujući internetu vrlo lako i brzo možemo saznati sve što nas zanima, ali upravo takva brzina i protočnost informacija ima svoje negativne strane. Ponekad je teško razlučiti je li sadržaj istinit ili lažan, a ovakva vrsta promišljanja je djeci posebno teška stoga im je potrebna pratnja odraslih kako bi razvili kritičko mišljenje i postali svjesni medijski korisnici. Također, osnovni problem je što roditelji ne znaju koje su sve opasnosti na internetu, nisu dovoljno upoznati s brojnim društvenim mrežama te iz tog razloga nisu u mogućnosti pripremiti djecu za online svijet.

Upravo iz navedenih razloga Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d. organiziralo je okrugli stol na temu sigurnosti djece na internetu u okviru svog društveno odgovornog poslovanja i projekta Social Active Day kako bi podigli svijest javnosti, ali i educirali roditelje i nastavnike o važnosti sigurnosti djece na internetu.

U sklopu projekta (O)siguran online, u okviru kojeg se organizirao okrugli stol, pripremljena je i brošura za roditelje te će se organizirati edukativne radionice u 12 škola u suradnji s Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Brošura na temu sigurnosti djece na internetu dostupna je online, ali će i u tiskanom izdanju biti podijeljena roditeljima i nastavnicima u školama diljem Hrvatske.


vrh stranice
Kontaktirajte nas

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

 

Mail: kontakt@wiener.hr

Zatražite više informacija o proizvodima
 
Potražite najbliže prodajno mjesto

Prijava štete

U slučaju štetnog događaja, u najkraćem mogućem roku obavijestite osiguratelja:

prijavasteta@wiener.hr (neživotna osiguranja)

 stete-oz@wiener.hr (životna osiguranja)

 likvi-dzo@wiener.hr (dopunsko zdravstveno osiguranje)

 
Za više informacija slijedite link: Prijava

Direkcija

Slovenska ulica 24
HR – 10000 Zagreb
 
Služba marketinga i korporativnih komunikacija
 
Mail: marketing@wiener.hr