Erste Group i Vienna Insurance Group produžuju ugovor o suradnji do 2033. godine

17.05.2018.

Sporazum o distribuciji sklopljen 2008. godine između društava Erste Group (Erste) i Vienna Insurance Group (VIG) produžit će se do kraja 2033. godine. Odgovarajući ugovor potpisan je 17. svibnja 2018. godine. Time će klijenti obje grupacije imati bolji pristup proizvodima i uslugama. U okviru digitalizacijske ofenzive klijentima se želi olakšati brže sklapanje osiguranja po mjeri.

Erste i VIG vrlo uspješno i usko surađuju od 2008. godine u vidu strateškog partnerstva. U okviru produženja ugovora klijenti trebaju dobiti lakši pristup opsežnoj ponudi proizvoda te prije svega usluga. „Kod ove suradnje isključivo je riječ o našim klijentima i najboljem mogućem pružanju usluga. Oni trebaju imati mogućnost odabira iz opsežne ponude svih financijskih usluga pod jednim krovom, u podružnicama ili online. Također nam je važan razvoj modela za maksimalno fleksibilne proizvode osiguranja koji se prilagođavaju životnoj situaciji klijenata, jednostavno i bez komplikacija“, kaže Peter Bosek, član uprave društva Erste Group, o koristi koju partnerstvo donosi klijentima.


Vienna Insurance Group prvenstveno vidi potencijal u širenju poslovanja u području zdravstvenog osiguranja i osiguranja imovine preko društva Erste Group. „Naš je cilj širenje područja poslovanja s trenutačno prevladavajućeg životnog osiguranja u smjeru kompletnog osiguranja uključujući područje zdravstva i neživotnog osiguranja. Također nastojimo postići zadovoljstvo klijenata putem visoke kvalitete usluga i kratkog vremena reakcije. S time su povezani jednostavno oblikovanje proizvoda i njihova integracija u digitalizacijsku ofenzivu društva Erste Group. S društvom Erste Group imamo partnera koji je na tržište doveo najveću paneuropsku bankarsku platformu koja je izuzetno prihvaćena među klijentima“, kaže prof. Elisabeth Stadler, generalna direktorica društva Vienna Insurance Group, navodeći sljedeće korake. Prvi proizvodi osiguranja već se nude u Austriji preko platforme „George“. Oba su se ugovorna partnera složila da će instalirati zajednički digitalni hub sa sjedištem u Češkoj.


Društva koncerna VIG trenutačno surađuju s društvom Erste Group und Sparkassen u deset zemalja (Austriji, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Hrvatskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji te Bosni i Hercegovini). „Naše se partnerstvo zasniva na zajedničkom emocionalnom temeljnom poimanju. Obje su tvrtke osnovane u 19. stoljeću s osnovnom idejom da postanu pružatelj financijskih usluga za sve. Imamo vrlo sličan pogled na način djelovanja na našim tržištima u Srednjoj i Istočnoj Europi te zato naše partnerstvo tako dobro funkcionira“, objašnjava Peter Bosek čimbenike uspješnosti suradnje.


U šest zemalja (Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj i Rumunjskoj), u kojima je društvo VIG dosad djelovalo s vlastitim društvima bankoosiguranja kao partner društva Erste Group, 2017. godine ostvaren je volumen premije od gotovo 1,3 milijarde eura. „Produženje suradnje ne predstavlja samo potvrdu uspješne suradnje, već nam također pruža sigurnost i mogućnost boljeg planiranja daljnjeg razvoja poslovanja. Prve uvedene mjere u području proizvoda već su tijekom 2017. godine u pilot fazi dovele do pozitivnog porasta broja zaključenih ugovora u odabranim bankama“, kaže prof. Elisabeth Stadler, samouvjereno gledajući u zajedničku budućnost društava VIG i Erste Group.

vrh stranice
Kontaktirajte nas

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

 

Mail: kontakt@wiener.hr

Zatražite više informacija o proizvodima
Potražite najbliže prodajno mjesto

Prijava štete

U slučaju štetnog događaja, u najkraćem mogućem roku obavijestite osiguratelja:
likvi-zg@wiener.hr (motorna vozila)
likvi-os@wiener.hr (životna osiguranja i osiguranja od nezgode)
likvi-ri@wiener.hr (ostala osiguranja)
 
Za više informacija slijedite link: Prijava

Direkcija

Slovenska ulica 24
HR – 10000 Zagreb
 
Služba marketinga i korporativnih komunikacija
 
Mail: marketing@wiener.hr