Dobrovoljna mirovinska štednja

11.07.2016.

Dobrovoljna mirovinska štednja Erste Plavog  od sada i u Wiener osiguranju!

Erste d.o.o. društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima (Erste Plavi) i Wiener osiguranje Vienna Insurance Group (Wiener osiguranje) dogovorili su suradnju temeljem koje će se dobrovoljna mirovinska štednja nuditi na više od 100 prodajnih mjesta Wiener osiguranja u Hrvatskoj. 

Riječ je o proizvodima koji korisnicima osiguravaju dodatna primanja u mirovini, pri čemu se korisnicima omogućuje fleksibilnost odluke o mjesečnom izdvajanju od 100 do 500 kuna. Pored redovitih prinosa, koji su na 31. prosinca 2015. iznosili 3,85% za Erste Plavi Protect (prosječni godišnji prinos od osnutka 5,75%), odnosno 6,88% za Erste Plavi Expert (prosječni godišnji prinos od osnutka 5,64%), ulaganje u dobrovoljnu mirovinsku štednju potiče i država poticajnim sredstvima u iznosu 15% od ukupnog iznosa godišnjih uplata, a do najviše 750 kuna godišnje. Dok je Erste Plavi Protect namijenjen konzervativnijim ulagačima, jer nudi stabilnost, kontinuiran umjeren rast i namijenjen je kraćem razdoblju štednje do mirovine, Erste Plavi Expert je dinamičan te nudi veći potencijal rasta na duži rok. Tijekom 2015. Erste Plavi Expert zabilježio je najviši prinos u kategoriji otvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova, dok je Erste Plavi Protect i u kriznim godinama poslovao s pozitivnim godišnjim prinosima.

Zadovoljstvo nam je što nam se Wiener osiguranje priključilo kao partner u nuđenju dobrovoljne mirovinske štednje građanima, proizvoda za kojeg smatramo da predstavlja odgovor za premošćivanje mirovinskog jaza budućih umirovljenika. Suradnja s Wienerom ujedno je i dio strategije našeg društva prema intenzivnom širenju novih distributivnih kanala” rekao je Petar Vlaić, predsjednik Uprave Erste Plavih mirovinskih fondova.

Strategija Wiener osiguranja je kontinuirano nadopunjavanje palete programa koje možemo ponuditi postojećim i budućim klijentima kako bi mogli izaći u susret svim njihovim potrebama. Stoga nam je iznimno drago što u sklopu ove partnerske suradnje, kroz naša prodajna mjesta možemo ponuditi i dobrovoljnu mirovinsku štednju Erste Plavog“ izjavio je Božo Šaravanja, član Uprave Wiener osiguranja.

vrh stranice
Kontaktirajte nas

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

 

Mail: kontakt@wiener.hr

Zatražite više informacija o proizvodima
Potražite najbliže prodajno mjesto

Prijava štete

U slučaju štetnog događaja, u najkraćem mogućem roku obavijestite osiguratelja:
likvi-zg@wiener.hr (motorna vozila)
likvi-os@wiener.hr (životna osiguranja i osiguranja od nezgode)
likvi-ri@wiener.hr (ostala osiguranja)
 
Za više informacija slijedite link: Prijava

Direkcija

Slovenska ulica 24
HR – 10000 Zagreb
 
Služba marketinga i korporativnih komunikacija
 
Mail: marketing@wiener.hr