COVID-19: Briga Wiener osiguranja o sigurnosti i zdravlju

19.03.2020.

Zdravlje i sigurnost naših klijenata i zaposlenika su na prvom mjestu te smo poduzeli nove mjere zaštite s ciljem sprječavanja razvoja pandemije COVID-19, odnosno koronavirusa.
Wiener usluge i dostupnost komunikacijskih kanala
Savjetujemo vam da ovih dana sve aktivnosti vezane uz plaćanje premije osiguranja ili konzultacija s našim zaposlenicima obavite putem naših online i telefonskih kanala. 
Kontakt centar dostupan vam je za sve telefonske i e-mail upite na 0800 2580 ili na kontakt@wiener.hr, kao i naši savjetnici u prodaji. 

Štetu možete prijaviti online na Prijava štete, premiju neživotnih osiguranja možete uplatiti online, dok alternativne načine plaćanja premije osiguranja možete pronaći ovdje.
Upite o proizvodima možete poslati putem naše kontakt forme. Sve ostale kontakte i podatke možete pronaći ovdje.
U ovom trenutku nema nikakvih promjena u funkcioniranju osnovnih usluga i proizvoda. Sve se odvija redovno.
 
 Rad Wiener prodajnih mjesta te zaštita klijenata i zaposlenika

Sukladno aktualnim odlukama Stožera civilne zaštite RH u svrhu sprječavanja širenja zaraze virusom COVID-19 te činjenice da nam je zdravlje i sigurnost naših zaposlenika apsolutni prioritet, donijeli smo odluku da svi zaposlenici kojima su osigurani uvjeti rada kod kuće koriste to pravo i mogućnosti. 

Kako bi svim ostalim zaposlenicima osigurali odgovarajuće uvjete za rad, prilagodili smo radno vrijeme okolnostima, dok su određena prodajna mjesta privremeno zatvorena. Prilagođeno radno vrijeme Wiener prodajnih mjesta možete pronaći ovdje.

Dolazak na prodajna mjesta i plaćanje

Ako je dolazak na Wiener prodajno mjesto nužan, ljubazno vas molimo da, u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, svoj red pričekate na sigurnoj udaljenosti od drugih osoba, odnosno u razmaku od minimalno dva metra ili ispred prodajnog mjesta. Potičemo vas i da pratite razvoj situacije te nove upute na službenim stranicama nadležnih institucija.

Ukoliko na prodajnom mjestu morate platiti svoju premiju osiguranja, savjetujemo korištenje beskontaktnih kartica prislanjanjem na POS uređaj. Popis kartica kojima možete platiti premiju nalazi se ovdje. Kako biste potpuno izbjegli kontakt s uređajem, PIN možete unijeti tako da koristite rukavice i/ili tipkovnicu prekrijete papirnatom maramicom.

Informiranost zaposlenika i upute o svakodnevnom postupanju s klijentima

Pravovremeno smo pripremili preporuke i upute za svoje zaposlenike, koje ažuriramo na dnevnoj bazi te ih kontinuirano prilagođavamo prema uputama nadležnih tijela. Osigurana je stalna i ažurna interna komunikacija unutar Wienera , a kreirana je i posebna radna skupina koja kontinuirano nadzire razvoj događaja i komunicira sa zaposlenicima.

Pravodobne informacije i vjerodostojni izvori

Vjerujemo da je za sigurnost zajednice važno ostati ispravno i pravovremeno informiran kako bi se izbjeglo širenje dezinformacija i straha. Pozivamo vas da se informirate na službenim stranicama Vlade i nadležnih institucija.

Poduzimamo sve adekvatne i preventivne mjere zaštite te aktivno pratimo razvoj situacije u državi kako bismo osigurali sigurnost zaposlenika i klijenata te kontinuitet poslovanja. Budite odgovorni u ponašanju, a mi vam želimo smirene dane uz nadu da će se ova situacija uskoro stabilizirati.

Vaš Wiener
vrh stranice
Kontaktirajte nas

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

Zbog izvanredne situacije uslijed pandemije virusa COVID-19, privremeno radno vrijeme Wiener kontakt centra je od 08:00-16:00 h.

Mail: kontakt@wiener.hr

Zatražite više informacija o proizvodima
Potražite najbliže prodajno mjesto

Prijava štete

U slučaju štetnog događaja, u najkraćem mogućem roku obavijestite osiguratelja:
likvi-zg@wiener.hr (motorna vozila)
likvi-os@wiener.hr (životna osiguranja i osiguranja od nezgode)
likvi-ri@wiener.hr (ostala osiguranja)
 
Za više informacija slijedite link: Prijava

Direkcija

Slovenska ulica 24
HR – 10000 Zagreb
Tel: +385/1/371 86 00
Fax: +385/1/371 86 01
 
Služba za marketing i korporativne komunikacije
 
Mail: marketing@wiener.hr